Thursday, June 5, 2008

Et nyt job? Måske.... A new job? Maybe...

Jeg planlagde ikke at have et job når jeg ankom til danmark. Det er meget svær at finde et job i et nyt land når ikke bor du endnu. Men... jeg besluttede at sende mit CV til få firmaer... for en sikkerhedsskyld!

I tidlig april jeg sendte mit C.V. til "Oxford University Press" da så jeg et job hed "Oxford University Press Higher Education Sales Representative to Denmark, Norway and Iceland". Det lød perfekt til mig, så jeg sendte min ting til dem. Jeg hørte ikke fra dem til mange uger, men tre uger siden, modtog jeg en email fra dem! Jeg var inviterede til en møde på d. 4 juni i København! 4 juni??!! Jeg var meget bekrymt min mulighed endte da jeg fortalte dem jeg var i amerike d. 4 juni. MEN de tilbød til mig en telefon møde i stedet for! Det var i går og var det MEGET GODT og snakkede vi tredive minutter på telefonen, og JA, jeg snakkede langsommer! Han kun valg FEM MENNESKER at interviewe...fire i København og mig! Næste uge han skal bestemme den bedste TRE at invitere til et anden interview den først uge juli! Jeg vil lad dig vede hvad sker!!

I did not plan to have a new job when I arrived in Denmark. It is very difficult to find a new job in a new country when you do not live there yet. But.... I decided to send my vitae to a few agencies....just in case!

In early April jeg sent my vitae to "Oxford University Press" when I saw a job posting for "Oxford University Press Higher Education Sales Representative to Denmark, Norway and Iceland". It sounded perfect for me so I sent my things to them. I did not hear from them for many weeks, but three weeks ago, I received an email from them, inviting me to Copenhagen for the initial round of interviews on June 4. June 4??!! I was very worried my opportunity would end when I told them I was in America on June 4! BUT they offered me a telephone interview for this first round. My interview was yesterday and it went SO WELL! We talked thirty minutes on the phone..and yes, I spoke slowly!! I found out he only chose five people to interview...four in Copenhagen and me! Next week he will decide the top three of the five and invite them for second interviews in Copenhagen the first week of July! I will let you know what happens!

7 comments:

journeyinfinite said...

GOOD LUCK! I know you will succeed in whatever you set your mind to...you are THAT focused! They will be lucky if they get you!

BTW -- I did send Hardage my blog link! He loved it!

Mads Nørgaard said...

I am so excited for you, baby! If they are passing on you, it would be the same as throwing gold on the streets! Good lucky sweetie!

Ellen and Sharon said...

Oh, Kelli, we wish you the best in your upcoming days. We agree with Mads--they would be throwing gold on the streets. You and your loved ones have been in our hearts and on our minds, so good luck to you. Hugs to you both!

N said...

I found your blog randomly. Just want to say congratulations on the interview:) Take care.

Nichole said...

fingers crossed

Rachel said...

I'm glad the interview went well... Looking fwd to reading more good news, whether that be with OUP or another company lucky enough to have you. :-)

Sarah said...

Congrats on the interview! I hope it goes well!!!

Just saw your comment on my blog. Not in Denmark yet have to get married first. I'm moving at the end of August. I will definitely follow your journey! And wow you already speak Danish or write Danish so well I am jealous.