Tuesday, July 1, 2008

Mine dage i Danmark ... My days in Denmark

Det er kl. 12:15 onsdag, d. 2 juli... nå det er i Danmark allerede! I dag er meget speciel fordi sytten år siden jeg fik den mest perfekt gave i verden...Jessica Dee kom ind mit liv som en baby og i dag er hun en flot, dejlig 17 år ung dame som jeg er så stolt af. Tillykke med fødselsdag, Jess!

It is 12:15am on July 2....well, it is in Denmark already! Today is very special because seventeen years ago I got the most perfect give in the world...Jessica Dee came into my life as a baby and today she is a beautiful, precious 17 year old young lady who I am so proud of. Happy Birthday, Jess!

Jeg havde været så travlt på den seneste tid--organiser huset og arrangerer mine ting (fordi jeg har et mere kuffert i Nichole´s med 24 Kilo af sko og tøj!), koger for familie og venner, motionerer i fitnesscenter med Mads, og udforsker Herning og byerne omkring det. Jeg er heldig jeg har ikke arbejder endnu fordi de er så meget jeg ønsker at lave først!! Jeg har set mere natur på to uger i Denmark end jeg så i 37 år i Texas. Det er FORBLØFFENDE! Dyr, skove, blomster, træer og ting jeg aldrig troede jeg kunne opleve. Albert og jeg går mange miles hver dag og altid går vi en forskelling sti hver gang så vi kan se alting i Herning! Jeg savner enhver i Amerika så udtrolig meget, men jeg ønsker for enhver at vide jeg er god og jeg føler meget velkomment i Danmark fordi Mads, hans familie og "hans, mine, og vores" venner sørger for mig god!!

I have been so busy lately--organizing the house, arranging my things (because I have one more suitcase at Nichole´s with 50 pounds of shoes and clothes), cooking for family and friends, working out at the gym with Mads, and exploring Herning and the towns around it. I am lucky I don´t have a job yet because there is so much I want to do first!! I have seen more nature in two weeks in Denmark than I saw in 37 years in Texas. It is AMAZING! Animals, forests, flowers, trees, and things I never believed I could experience! Albert and I walk many miles each day and we always go a different path each time so we can see everything in Herning. I miss everyone in America so incredibly much, but I want everyone to know I am good and I feel very welcomed in Denmark because Mads, his family and "his, mine and our" friends are taking great care of me!!

Mads med Michael og Mikkel i lørdags (Mads gik til skole med Michael siden kindergarten!) Mads with Michael and Mikkel on Saturday (Mads went to school with Michael since kindergarten!)


Albert og jeg går gennem MEGET FLOT Jynevad Skov... Albert and I walk through BEAUTIFUL Jynevad Forest


Danmark er landet af juletræer; de er overalt! ... Denmark is the country of Christmas trees; they are everywhere!

Taimi og Albert udforsker Jynevad Skov; Taimi er min #1 REJSELEDER fordi hun tager os til vidunderlig steder mens Mads arbejeder! ... Taimi and Albert explore Jynevad Forest; Taimi is my #1TOURGUIDE because she takes us to wonderful places while Mads is working!

Jeg elsker det stråtag huse. Kan du tror mennesker bruger strå stadig at lave tage? Det er egentlig meget dyr! ... I love the straw roof houses! Can you believe people still use straw to make roofs? It is actually very expensive!


Alberts først gang at møde får! Kigge videoen og du kan se han foretrækker hestene fra parken i stedet for fåret! Albert´s first time to meet sheep! Watch the video and you can see he prefers the horses from the park instead of the sheep!
Jeg har mit andet interview med Oxford University Press på fredag, d. 4 juli kl. 12:30 in København. Min præsenation er næsten færdig og i dag, hjælpede Mads mig at valge den perfekt kjole at bruge, så jeg er klar... jeg tænker! Sende til mig god hilsner og håbe jeg taler LANGSOMME!! Mere at komme....

I have my second interview with Oxford University Press on Friday, July 4 at 12:30 in Copenhagen. My presentation is almost done and today, Mads helped me choose the perfect dress to wear, so I am ready... I think! Send me good wishes and hope I talk SLOWLY!! More to come....

8 comments:

HOLMES said...

You look great! Happy 2-weeks-as-a-Danish-citizen anniversary!!

Anonymous said...

Kelli, I know you are going to knock'em dead at your second interview. One thing you have to your advantage is that you are accustomed to presenting your ideas to groups because you used to do it on a daily basis. You are also an innovative thinker and you are constantly thinking about the needs of the next generation. Good luck...and whatever happens, remember, it happens for a reason!

N said...

Good luck, my dear. I wish you all the best on your interview and I hope you'll get the job.

I explored the village I stayed last year and was amazed with the straw roof houses as well. I also saw real poppy for the first time in my life. I enjoy the village a lot, but it's incovinient to get out of it if you don't have a car.

I miss your comments:)

Jennifer said...

I know you will do great! They will love you just as we all do! Knock'em dead! Miss you! Love ME

Rachel said...

Good Luck Kelli!!

I know you'll do awesome - just give it your best on 4th of July!!

And no matter what happens, you have a big cheering crowd supporting you from all over the world that is impressed with how far and quickly you've come.

I would suggest not taking Albert to the interview though, his reaction to the sheep doesn't make it promising for the Oxford Uni Press staff. :-)

Anonymous said...

Good luck! Hope you will get the job, that would be awesome!

Nichole said...

Happy Birthday to Jess!!

Good Luck tomorrow!I can't wait to hear how it went! AND, I can't wait to see you tomorrow!! :)

HOLMES said...

Perhaps Albert should consider a career in sheepherding? Maybe a Danish version of Babe, called "Bichon"?