Monday, August 11, 2008

Kelli elsker fodbold? Måske ... Kelli loves soccer? Maybe...


I går oplevede jeg min først Dansk fodbold kamp! Jeg elsker sporter, men jeg må tilstå, jeg foretråkker sporter som er indenfor! Men fudbold er meget spændt—jeg kiggede det hver weekend mange år siden da jeg arbejdede i en spansk skole. Mest af mine studerender spillede, så jeg drog til deres kampe hver lørdag morgen! Yesterday I experienced min first Danish soccer game! I love sports, but I must confess, I prefer sports which are indoors! But soccer is very exciting—I watched it every weekend many years ago when I worked in a Hispanic school. Most of my students played soccer, so I headed to their games every Saturday morning.

FC Midtjylland er Mads favorit hold. De representer Herning og andre byer omkring her fordi vi er i ”midtem” af ”Jylland”. Jeg fortalte Mads jeg tror en faktor at tage i betragtning om din favorit hold er deres hold farver! :o) Fx: Som en Dallas Mavericks fan, jeg heder den L.A. Lakers, men hvis jeg flyttede til Los Angeles i fremtiden, jeg kunne aldrig være en Lakers fan fordi deres farver er GUL og LILLA! YUCK! :o) FCM er sort, rød og hvid... så jeg er O.K. at have dem som vores hold! (Jeg er sikker på Mads er lettet over at høre det! LOL )...Jeg endelig købte mig selv en FCM skjorte for kamperne! (Og det kostede 550DKK!!)
FC Midtjylland is Mads´ favorite team. They represent Herning and other cities around here because we are in the “middle” of “Jutland”. I told Mads I believe one factor to consider about your favorite team is its team colors! :o) ie: As a Dallas Mavericks´ fan, I hate the LA Lakers, but if I moved to Los Angeles in the future, I could never be a Lakers´ fan because their colors are YELLOW and PURPLE! YUCK! LOL. FCM is black, red and white…so I am O.K. to have them as our team! (I am sure Mads is relieved to hear that! LOL) I actually bought myself an FCM shirt for the games (and it cost $110!!).


Vi drog til kampen i går, efter det har været regner hele nat og morgen i Herning, men jeg var klar med min Regn Støvler (min mor gav mig for Jule før jeg flyttede!) og min hår i en fletning. Jeg var klar for det Dansk vejr.... god ting fordi himlen kiggede ligesom den hele kamp!
We headed to the game yesterday, after it had been raining the entire night and morning in Herning, but I was ready with my RAIN BOOTS (my mom gave them to me for Christmas before I moved!) and my hair in a braid. I was ready for the Danish weather…which was a good thing because the sky looked like this the entire game!


Vores billeter var nær den ”gæsters” plads...og denne uges besøgende hold var O.B., den Odense Fodbold Klub, den hold i først plads før søndags kamp! Det var meget spændt og jeg var lykkelig for at se FCM fans (og O.B. fans også) er som morskab som Dallas Mavericks fans! (Den kun forskel er...Mavs fans sidder inde at heppe på! LOL)

Our tickets were near the visitors´ section....and this week´s visiting team was O.B., the Odense Soccer Club, the team in first place before Sunday´s game. It was very exciting and I was happy to see FCM fans (and O.B. fans too) are as fun as Dallas Mavericks´ fans! (Only difference is that Mavs´ fans sit indoors to cheer!)


Kampen var RIGTIG GOD! især efter scorede vi den først goal....og den anden goal....og den tredje goal...og den fjerde goal! Og O.B. scorede IKKE! Så for denne uge, er FCM i FØRST PLADS!! Det var så spændt som jeg glemt det var regne og det var koldt! Jeg tror jeg er klar for min næste FCM kamp, men først vi skal se anden hold spiller---den Dansk national hold! Vi har billeter til DANMARK vs. SPANIEN på d. 20 august i København med Michael og Nichole! Nu, må købe jeg anden skjorte...men ikke bekymre... det har gode farver også—rød og hvid!
The game was GREAT! Especially after we scored the first goal...and the second goal...and the third goal...and the fourth goal! And O.B. scored NONE! So for this week, FCM is in FIRST PLACE!! It was so exciting that I forgot it was raining and it was cold!! I believe I am ready for my next FCM game, but first we will see another team play—the Danish national team! We have tickets to DENMARK vs. SPAIN on August 20 in Copenhagen with Michael and Nichole! Now, I have to buy another shirt…but don´t worry…they have good colors too—red and white!


Bemærk: Du kan ikke købe "nachos" i Dansk fodbold kamper... men de har om 12 slags af pølser!! Note: You cannot buy nachos at Danish soccer games...but they do have about 12 varieties of sausages!!

6 comments:

Nichole said...

YEA FOR FOOTBALL!!! Now lets all go to a national game....how does the 20th sound?

N said...

I have Danish national team jersey, it cost me $100cdn.

PiNG aka Patti said...

The only comment on this post from Ole was.. "tell her she needs to look more at the team from the southwest". I believe we may have a bit of rivalry brewing here!

Mom said...

And what type of sausage did you sample?? Did they have anything fun that a Vegitarian could eat?

MoMo 2.0 said...

lol, no sausage for me! The only thing on the menu for a vegetarian is BEER and ICE CREAM (but Danish "is" is not like regular ice cream....it is gross! LOL) So I will just stick with the beer and bring my own snack in my purse from now on!!

Marianne said...

Now if they had nachos at football games here, I would consider going!! :)

Isn't it just the soft serve ice cream you don't like? We must have some kinds you'll like! Maybe "Dream" - it's frozen yoghurt that, I think, tastes great.