Sunday, September 21, 2008

Kaffe og Kage ... Coffee and Cake

Mads har mange mange fætre fordi hans far er en af syv børn, imens jeg har kun seks. Dog jeg elsker at være med mine fætre, især Frankie og Krystal, fordi vi har altid en rigtig god tid når vi er sammen, så jeg var meget spændt for muligheden at møde Mads´s kusine, Dorthe. Hun og hendes mand, Sandy, bor i Vejle, okmkring et time fra Herning, og fordi hun er "Tante Ruths" (Mads´s gudmor) datter, jeg kendte hun må være meget speciel. Vi inviterede Dorthe og Sandy, min svigerindes familie og mine svigerforældre hos vores hjem for kaffe i eftermiddags.
Mads has many many cousins because his dad is one of seven children, while I only have six. However, I love to be with my cousins, especially Frankie and Krystal, because we always have a great time when we are together, so I was really excited for the chance to meet Mads´ cousin, Dorthe. She and her husband, Sandy, live in Vejle, about an hour from Herning, and because she is "Aunt Ruth´s" (Mads´ godmother) daughter, I kew she must be really special! We invited Dorthe and Sandy, my sister in law´s family and my inlaws to our house for coffee yesterday afternoon.


Selvfølgelig, "kom for kaffe" også mener "kom for kage", så jeg bestemmede at lave tre forskellige desserter at give enhver valg og jeg ville at lave "ikke dansk" ting! Jeg vælgt Paula Deens "earthquake kage", MoMo's Creme Fraise Blåbær Muffins, og MoMos Banane Budding...som har tre meget forskellige smage og jeg syntes jeg kunne finde alting jeg har brugt for at lave dem....til jeg søgte om "Nilla Wafers", som enhver kender er den anden mest vigtig ting i Banane Budding! Men der er ikke Nilla Wafers i Jylland, så jeg gik til "plan B"!
Of course "come for coffee", also means "come for cake!, so I decided to make three different desserts to give everyone a choice and I wanted to make "non Danish" things. I chose Paula Deens "earthquake cake", MoMo´s Sour Cream Blueberry Muffins, and MoMo´s Banana Pudding...which have three very different tastes and I figured I could find everything I needed to make them....until I searched for "Nilla Wafers" which everyone knows is the 2nd most important thing in Banana Pudding! But there are no Nilla Wafers in Jutland, so I went to Plan B!

Kaffen var god, samtalen var god og alle tre desserter var, også! MoMo ville at være stolt af hendes banane budding med min "plan B småkage"! Vi havde en rigtig god eftermiddag sammen som familie, og jeg har en ide´ Mads og jeg skal besøge Dorthe og Sandy i Vejle snart fordi jeg syntes de var vidunderlig! Anden god dag i Herning...
The coffee was good, the conversation was god and all three desserts were too! MoMo would be proud of her banana pudding with my "Plan B cookies"! We had an incredible afternoon together as a family, and I have a feeling Mads and I will be visiting Dorthe and Sandy in Vejle soon because I thought they were awesome! Another good day in Herning...


Albert elsker Rebecca!
Albert loves Rebecca!


Mads og Dorthe
Mads and Dorthe

3 comments:

Kelly said...

Mmmm! Banana pudding...one of my favorites!

What did the family think of the "American" desserts?

Dorte said...

The family loved the cakes :o) And meeting Kelli was really great, and good to see Mads and the rest og the family as well - we're looking forward to seeing you in Vejle!! And that Albert - he's wonderful!!!

Familien elskede kagerne :o) Og det var rigtig dejligt at møde Kelli, og skønt at se Mads og resten af familien også - vi glæder os til at se jer i Vejle! Og ham Albert - han er vidunderlig!!!

Anonymous said...

Mmmm...banana pudding...