Sunday, October 26, 2008

Det lugter godt! It smells good!

Mads og jeg tog til IKEA i går for at lede efter små ting til huset. (Selvfølgelig, jeg havde en list!)Min mor og far kommer til danmark om tre uge fra på fredag, så vi vil sørger for at lave alting klar til deres ankomst. IKEA er en rigtig god sted at finde husting som er gode og billige, men i går IKEA blev min ny yndling sted.....fordi jeg fandt noget jeg har villet siden jeg flyttede til danmark. Noget jeg brugte HVER DAG i amerika. Noget jeg var "afhængig af". Noget enhver fortalte mig du kan ikke købe i danmark. DUFTENDE STERINLYS! Da vi kom hjem, gik Mads og Albert på tur og jeg tændte jeg alle med det samme. Da de ankom, sagde han "Det lugter ligesom din lejlighed i Texas i her. Jeg har glemt hvor mange jeg kan lide denne duft!" VANILJE HAR KOMMET TIL HARALDSGADE 1 og jeg er meget lykkelig kvinde!Mads and I went to IKEA yesterday in search of several smalls things for the house. (Of course, I had a list!) My mom and dad are coming to Denmark three weeks from this Friday, so we want to get everything ready for their arrival. IKEA is a great place to find house things that are good and cheap, but yesterday, IKEA became my new favorite place... because I found something I have wanted since I moved to Denmark. Something I used EVERYDAY in America. Something I was "addicted to". Something everyone told me you cannot find in Denmark.


SCENTED CANDLES! When we came home, Mads and Albert went on a walk, and I immediately lit them all! When they came back, he said, "It smells like your apartment in Texas in here. I had forgotten how much I like this smell!" VANILLA HAS COME TO HARALDSGADE 1, and I am one happy woman!

7 comments:

Nichole said...

WHOO HOO!! I was at IKEA on Friday and found them too! I was shocked SHOCKED!!

Enjoy your vanilla smelling home!!

Anonymous said...

I dunno about the grammatical rule but I think people usually associate the verb "at lugte" with something bad smelling while the verb "at dufte" is the one with the good smelling, like lugter grimt, dufter godt etc :)

tut said...

Hej Kelli,
De lys har været i Danmark i lang tid. Det sidste nye er duft-lys lavet på massage-olie. Skøn en kold vinterdag at blive masseret med den lune, duftende olie.
Hilsen Tut (oldlady)

HOLMES said...

It is so funny that Mads remembers how your apartment smelled because I do, too. Your sofa smelled like it for the LONGEST time and it was WONDERFUL.

Anonymous said...

The only smell I remember coming from Kelli's apartment was the smell of beer and rice krispy treats...:D

Mom said...

Nettie - don't give all all of the secrets of Kelli's life in Texas. "Porch nights" are some of her most treasured memories. I know she misses you!

Anonymous said...

Good old IKEA - it has most things for most people!