Thursday, October 16, 2008

En landmands kone?! A farmer´s wife?!

Nej... Jeg er en bankers kone, men efter denne weekend, er jeg næsten en "gård-kvinde"!! Og jeg er sikker min Lowery familie skal IKKE tror denne!
No.... I am a banker´s wife, but after this weekend, I think I am ALMOST a "farm woman"!! And I am sure my Lowery family will NOT believe this!Jeg tog Monica til Bilka i mandags og købte indkøb at holde os til Jul, så kvitteringen viser!! Men, i søndag, "indkøbte" jeg ind en forskellig plads!
I took Monica til Bilka on Monday and bought enough groceries to last us til Christmas, as the receipt shows!! But on Sunday I "shopped" at a different place!Min klassekammerater fra Lærdansk bringer æbler fra sine æbletrær til mig tit (fordi han kender jeg spiser JIF og æbler hverdag), og siden vi har efterårsferie denne uge, inviterede han mig at komme ud og plukker mine egne æbler! Så i søndag, kørte Mads og jeg til hans hus og plukkede æbler, plus mange andre ting! (Ja, med mine egne hænder! LOL)

My classmate from Lærdansk often brings apples from his apple trees to me (because he knows I eat JIF and apples everyday), and since we have fall break this week, he invited me to come out and pick my own apples! So on Sunday, Mads and I drove to his house and picked apples, plus many other things! (Yes, with my own hands! LOL)


Vi mødte hans husdyr, "Julemad", andet!
We met his pet, "Julemad," the duck! (his name means "Christmas dinner"!)
Æblerne fra hans trær smager RIGTIGT GODT! Men, nu, har jeg brug for mere æbler opskrifter!!
The apples from his trees taste AMAZING! But now, I need more apple recipes!!
Jeg plukkede også brombær, gulerødder, Cayenne pebre, og vindruer. Og jeg lærer hvor at fryse ting så vi har friske frugter og grøntsager den hele vinter! Næste opgave--at organise vores fryser fordi den bliver meget fuld!
I also picked blackerries, carrots, Cayenne peppers, and grapes. And I am learning how to freeze things so we have fresh fruits and veggies all winter! Next task-- at organize our freezer because it is getting quite full!Det var, egentligt, sjovt at blive en lidt snavset... fordi "indkøber" udenfor er den bedste ide´!
It was actually fun to get a little dirty...because I think "shopping" outdoors is the best idea!

6 comments:

N said...

What an appropriate name for the duck;) I think growing own fruits and veggetables, are the healthest produces. I wish I can have those giant chilli pepper. I need to put more spices in Danish food.

Paula said...

Kelli, you need to buy a house with fruit trees and a large garden and greenhouse. I think the organic green lifestyle will suit you to a tee.

Anonymous said...

Freshly-picked food tastes best!

Nichole said...

that all looks delicious!
And that is a huge receipt!

Sarah said...

The duck name made me laugh :) mmhmm those blackberries look so yummy.

Anonymous said...

Does he really intend to eat the duck? Oh...that makes me so sad!