Thursday, October 16, 2008

Hukommelser af en "skoleinspektor/mor"... Memories of a "principal/mom"

Jeg har klædt mange hatte i mit liv....
Jeg er en mor, en ven, en søster, en datter, en kone, en elev, og en underviser.
Denne uge, har jeg indset hvor meget jeg savner min "underviser hat"...

I have worn many hats in my life...
I am a mom, a friend, a sister, a daughter, a wife, a student, and an educator.
This week, I have realized how much I miss my "educator hat"...


Så du kender, skiftede Jess hendes skole dette år fordi hun flyttede til sit fars huse. Selv om hun bor i anden by, bliver hun ved kontakt med sine venner i Allen, og besøger dem tit. Faktisk, sidste weekend, tog hun til Allen fordi det var "Homecoming Weekend" (når forrige elever kommer tilbage til deres højskole på en fejre), og Jess planlagte at tage til Homecoming med sine venner fra sine sidste 5 år i Allen. Vi købte hendes kjole, sko og tilbehørene, så jeg var spændt at se alting sammen! Jess sendte billeder til mig fra deres weekend, og når jeg åbnede dem, kom tårerne.... Først, gjorde min "mor hat" tårerne kommer fordi jeg er så stolt af min SMUK, SMART, UTROLIG datter. Og anden, kiggede jeg på teenagere som jeg havde haft en lille del af opføstrer, som deres "skoleinspektor" og som "Jess´s mor". Jeg er så taknemmelig at jeg var heldig nok at være i deres liv på en få år....og jeg er især taknemmelig jeg har en datter som "delte" mig med andre teenagers som har brugte for mig!

As you know, Jess changed her school this year because she moved to her dad´s house. Although she lives in another town, she keeps contact with her friends in Allen and visits them often. In fact, last weekend, she went to Allen because it was "Homecoming Weekend" and Jess planned to go with her group of friends from her five years in Allen. We bought her dress, shoes and the accessories in Chicago, but I was excited to see it all put together. Jess sent me the pics from their weekend, and when I opened them, the tears came.... First, my "mom hat" made the tears come because I am so proud of my BEAUTIFUL, SMART, INCREDIBLE daughter. And second, I looked at the teenagers who I have had a little part of raising, as their principal, and as Jess´ mom. I am so thankful that I was lucky enough to be in their lives for a few years...And I am especially thankful I have a daughter who "shared" me with other teens who needed me!Denne uge, modtog jeg, så "den forrige skoleinspektor", RIGTIGE GODE nyheder fra min mest yndling elev, Chad! Han kommer til Danmark om januar! Jeg kendte han ansøgte på en "studere til udlandet" i august fordi jeg har hjulpet ham med sit essay til ansøgningen, og da vi fandt ud han har modtaget godkendelsen, blev jeg MEGET SPÆNDT! Nu, hjælper Mads og vores venner Chad at finde en lejlighed fordi han skal bo i København fra januar til juni!! Jeg fortalte ham at han skal blive min først "forrige elev" jeg kan købe en FESTLIGHED-ØL til når han ankommer!!

This week, I received, as "the former principal", GREAT NEWS from my most fave student of all time, Chad! He is coming to Denmark in January!! I knew he applied for a "study abroad" grant in August because I had helped him with the essay for the application, and when we found out he had received the approval, I was SO EXCITED! Now, Mads and our friends are helping Chad to find an apartment because he will live in Copenhagen from January until June!! I told him he will be my first "former student" I can buy a CELEBRATION BEER for when he arrives!!Selv om min skoleinspektor dage er færdig, har jeg mange mange "børn" stadig i mit hjerte og jeg er sikker på de skal blive der for mange mere år.
Even thought my principal days are done, I still have many many "kids" in my heart and I am pretty sure they will stay there for many more years.

8 comments:

N said...

I'm sure you were a great, loving, caring, and fun principal. I so can tell that you love all your students:)

Your daughter looked so stunning...what a beautiful young lady. Everybody looked so pretty in the pictures.

The rent in CPH is so expensive...I hope Chad can find a reasonable accodomation in the city.

Ellen and Sharon said...

Oh, Kelli, Sharon had no idea just how far reaching her teacher days were. It seems like a weekly occurance when someone from her teaching days slips back into her life. Today, it was the mother of one of our students at Polk. Yesterday, it was the mother of a student in her classroom back in the early 1980's. He is now a doctor and the director of a medical facility here. Her heart and her smile just beamed with pride. She even corresponds with a former student from the 1960's. Have a great time when your former student comes to Denmark.

Stephanie said...

Hey! Copenhagen rent is down 25 percent from just four years ago, and student rent is really cheap. Finding an apartment shouldn't be too much of a problem. It's always exciting when people you know hop the pond! We'll be moving to Copenhagen this summer because I'll be studying there for a semester and then writing my thesis, so commuting from Lund won't make sense any more.

Paula said...

Your daughter is such a spitting image of you Kelli!

HOLMES said...

Oh my Lord Jessica is beautiful.

NotQuiteDanish said...

Well, all mothers think their children are beautiful but in this instance, you're not imagining it!

That's great news about you former student - what a buzz - especially when you consider you're some of the reason he's actually come to be able to get here.

Nichole said...

Jess, as always, is so beautiful! It is great she is still able to go back to Allen to participate in some big events and hang out with her friends.

How cool that a former student is coming to Denmark!! I imagine you being able to tell and teach him many things about Denmark will be extra special for you.

Mom said...

Jessica is absolutely precious! Is Chad's mom the teacher at AHS? That will be fun to see him....