Sunday, October 12, 2008

Ting jeg så denne uge.... Things I saw this week

Hver weekend, vil jeg at skrive om ting jeg så omkring Herning under ugen. Mest af mine blog historier er om nøjagtige ting, men jeg tager billeder hver dag så Albert og jeg går igennem by. Ting der er ikke nødvendigvis "en historie", men de er ting fra mit liv i Danmark jeg vil min familie or venner i Amerika at se. Så her er min først "ting jeg så i Herning denne uge":

Each weekend, I want to write about things I see around Herning during the week. Most of my blog posts are about something specific, but I take pictures every day as Albert and I walk through town. Things which are not necessarily "a story", but they are things from my life in Denmark I want my family and friends in America to see. So here is my first "things I saw in Herning this week":


"Vimpel" flag er over alt i landet! Dette Dannebrog jeg så i tirsdags viser enhver at "solen skinner faktisk i jylland i efterårs!"
"Streamer" flags are everywhere in the country! This flag I saw on Tuesday shows everyone that "the sun does actually shine in Jutland in the fall!"Albert og jeg oplever efterår på Danmarks kun bjerg, Himmelbjergt
Albert and I experience autumn on Danmark´s only mountain, HimmelbjergtVi går ved dette hus hver dag, men i torsdags, vi fik et overraskelse!
We walk by this house everyday, but on Thursday, we got a surprise!Det er meget normalt at se medarbejder og børn fra en dagplige går udenfor, ALLIGEVEL vejret! Jeg elsker hvor børn holde på til pramen så de går.
It is very common to see employees and children from a daycare walking outside, REGARDLESS the weather! I love how the children hold on to the pram as they walk.


Jeg ville at lave Pina coladas på Mads´s fødselsdag (med vores Mexicansk mad), men har brugte for is! Husker I min "IS KRISIS"??!!
Så jeg huskede i Amerika, sommetider, købte vi is fra McDonalds (Jeg synes det kostede om 5DKK!)...så vi gik til McDonalds i Herning, og JA, de sælger is...for 50DKK!!! Mads næsten kvælede da han hørte prisen! Men vores pina coladas smagte godt!! :o)

I wanted to make Pina coladas for Mads´ birthday (to go with our Mexican food),but I needed ice! Remember my ICE CRISIS??!! Then I remembered in America, sometimes we bought ice from McDonalds (and I think it cost about a dollar!)...so we walked to McDonalds in Herning and YES, they sell bagged ice..... FOR 10 BUCKS! Mads almost choked when he heard the price! But our pina coladas tasted yummy! :o)

4 comments:

N said...

Expensive ice...

Unknown said...

Hmmm...never thought about buying ice from Mc Donalds... we can buy bagged ice now but only in the summer... it costs a shirt though...
Happy Sunday! See how far y'all are from Hirschells... (I know I am not spelling this right but I am sure MADS will know what I am talking about...)

Nichole said...

Glad you found where you can buy bags of ice! :)

HOLMES said...

Too bad there's no Sonic around... their ice is great!