Friday, March 27, 2009

Mine forbindelser ... My connections

I går skrev jeg om hvordan svær det kan være at lave nye venner når du flytter til et nyt land men i dags blog er om HÅB. Siden jeg læste Bluefishs blog i tirsdags, har jeg syntes meget om vennerne at jeg har lavet fordi jeg har "Mads og Kelli" men den bedste del er hvor mange af dem jeg har haft fornøjelsen at møde personligt! Det er forbløffende til mig alle gode ting at min blog har gavet til mig! Så jeg ville at dele lidt om mine "elektroniske" venner at blev "ægte" venner!


Yesterday I wrote about how difficult it can be to make new friends when you move to a new country, but today´s blog is about HOPE. Since I read Bluefish´s blog on Tuesday, I have thought a great deal about the friends that I have made simply because I have "Mads and Kelli" but the best part of it is how many of them I have had the incredible pleasure of meeting in person! It is amazing to me how many good things that this blog has given me! So I wanted to share a little about my "electronic friends" who became "real life" friends!


Nichole
Vi "mødte" før jeg flyttede til Danmark. Nichole og hendes mand er også TEXANS og de har boet i Danmark to gange så hun var en stor hjælp at forbedre mig selv at flyttet. Vores "ansigt til ansigt" venskab begyndte i København i november 2007--en dag efter Mads og jeg blev gift.


We "met" before I moved to Denmark. Nichole and her husband are also TEXANS and they have lived in Denmark twice so she was an invaluable resource to prepare me for the move. Our "face to face" friendship began in Copenhagen in November 2007---the day after Mads and I were married.Paula

Paula er også en expat som er gift med en dansk mand. Hun var den første expat jeg mødte lige efter jeg flyttede sidste sommer. Vi inviterede Paula og hendes mand til Herning en søndag eftermiddag for "en kop kaffe" og alle fire af os forbindede straks som vi mødte! Jeg vil altid har en speciel hukommelse at Paula var min første gæst i mit nyt hjem med min nye mand!


Paula is also an expat who is married to a Danish man. She was the first expat I met shortly after I moved last summer. We invited Paula and her husband over one Sunday afternoon for a cup of coffee and all four of us hit it off immediately ! I will always have a special memory that Paula was my very first guest in my new home with my new husband!

Patti
Patti er en amerikansk dame som er gift med en dansk mand og de har "børn" ligesom Mads og jeg---børn med fire ben! Faktisk mødte vi Patti, hendes mand og deres to "piger" i en hundeskov i september. Albert løbede legede med Lexi og Zoe imens vi snakkede.

Patti is an American married to a Danish man and they have "children" like Mads and I do--- children with four legs! In fact we met Patti, her husband and their two "girls" in a dog forest in September. Albert ran and played with Lexi and Zoe while we got to know each other.

Jesper
Jesper er min danske ven med samme historie som mig. Jeg mødte Jesper lige før han flyttede fra Danmark til USA i december da han gav mig mange bøger . Vi har så mange ting tilfælles og har blev gode venner som vi støtter hinanden---ham i mit gammelt land og mig i hans gammelt land.

Jesper is my Danish friend with a similar story to mine. I met Jesper just before he moved from Denmark to the US in December when he gave me several books. We have so many things in common and have become good friends as we support each other--him in my old homeland and me in his.

Holly
Holly og hendes mand flyttede til Danmark et år siden. Hendes mand arbejder i USA for et dansk firma og de spurgte ham at arbejde i Danmark for en kort tid. Jeg har snakket med Holly mange gange på Facebook og vores blogs men i går mødte vi hinanden i Kolding! Vi spiste frokost og byttede romaner med hinanden siden vi har de samme yndlingforfatter. Men min poser af romaner havde en esktra ting--- brombær kage at Holly lavede til Mads og mig! :o) I aften spiste vi dem med en kop te..... og de smagte rigtig godt!

Holly and her husband moved to Denmark a year ago. Her husband works in the US for a Danish company and they asked him to transfer to Denmark for a short time. I have chatted with Holly on Facebook and our blogs many times but yesterday we met each other in Kolding! We ate lunch and then exchanged novels since we have many of the same favorite authors. But my bag of novels had an extra thing-- blackberry crumb bars that Holly made for Mads and me! We ate them tonight with a cup of tea.....and they were delicious!

Amy
Dette "ansigt til ansigt" venskab vil begynde snart.... i juli. Amy er en anden Texas pige som er gift med en skandinavisk mand og de bor i Norge. Hun har inviteret mange af vores blog venner at komme og besøge dem og vi har accepteret! I Juli vil Mads, Jess og jeg rejser nord og besøger Amy og hendes familie (med 3 "ægte" børn og mange 4-ben børn) i 4 dage. Vi er så spændt at se deres hyggelig ø hvor de bor i midten af Norges største sø.

This "face to face" friendship will start soon... in July! Amy is another Texas girl who is married to a Scandinavian man and they live in Norway. She has invited many of our blogger friends to come and visit them and we have accepted! In July, Mads, Jess and I will travel north and visit Amy and her family (with 3 "real" kids and several 4 legged ones) for 4 days. We are so excited to see their cozy island where they live in the middle of Norway´s biggest lake.

2 comments:

Lisa said...

I love this post! It is truly hopeful! Good friends come into you life when they are suppose to!

Nichole said...

I'm glad you have found some many great expat friends. Former, current and future ones at that.

You will be/have been a huge help to so many other expats. I admire your desire to connect to all these people.