Friday, January 1, 2010

Emmitts mening...Emmitt's opinion

Kære Danmark
Jeg har en klage.
Jeg er en rolig fyr. Jeg spørger ikke for meget og jeg er meget nemt at pleje.
Og jeg prøver at deltage i alle ting at min mor og far spørger af mig.
For eksempel: I aftes rullede jeg over og åbnede 1 øjne så jeg kunne se Dronning Marguerits nytårstale.

Dear Denmark,
I have a complaint.
I am an easy-going guy. I don't ask for much and I am pretty low maintenance.
And I try to participate in everything that my mom and dad ask me to.
For example: Last night, I rolled over and opened one eye so I could watch Queen Margaret's New Year's Eve speech.


Jeg lod som om at blive interessant om måneformørkelse i aftes fordi min far var så spændt...

I even pretended to be interested in the lunar eclipse last night because my dad was so excited.....

Og jeg var ok med alle da min far tændte sine fyrværkeri i haven fordi de var ikke så høje og var faktisk smukke....

And I was actually ok with everything when my dad lit his fireworks in the backyard because they were not too terribly loud and were actually kind of pretty....

Men til kl. 24 var min talmodighed opbrugt! Jeg bor i Danmark men jeg syntes at jeg var måske i Bosnia eller Afghanistan i aftes. Jeg kom fra USA, hvor du kan ikke tænde fyrværkeri i byen fordi det er ulovlig! Så er jeg ikke vant til så meget lyd.... Jeg blev meget stresset i aftes fra kl 24 til kl. 1... jeg har aldrig hørt så mange fyrværkeri før! De var overalt i byen! Jeg er glad for Danmark men jeg er en gammel kat (næsten 12 år) og mit hjerte kan ikke tage så meget lyd. Kan du venligst "skruger ned" en lille smule lyden næste år? Jeg værdsætter det meget!
Med venlig hilsen,
Emmitt

But last night at midnight, my patience was stretched to the limit! I live in Denmark, but I thought that perhaps I was in Bosnia or Afghanistan last night! I am from the US where you cannot light fireworks in the city limits because it is illegal. So I am not used to this kind of noise..... I became quite stressed last night from midnight until 1am... I have never heard so many fireworks before! They were everywhere in the city! I love Denmark, but I am an old cat (almost 12 years old) and my heart cannot take so much noise. Can you please tune it down a little bit next year? I would appreciate it lots!
Sincerely,
Emmitt

4 comments:

Abby...Woof! said...

LOL...too funny. Emmitt, I would have reacted the same way as you!

Love and hugs from Abby

Skogkjerring said...

Hey Emmitt don't worry, in a few more years you might be to old and deaf to notice the fireworks...
Hope you and your family have a wonderful New Year though- you mamma takes BEAUTIFUL moon shots and firework shots!!! :-))

Lynne said...

:-) Laughing but sympathizing - my cat is the SAME way! Good for Emmitt to vocalize!! I've lost mine in the closet for a day or two!

LadyFi said...

Poor you Emmitt! We never light fireworks because we know it scares pets and wildlife...