Thursday, June 24, 2010

Mit foredrag.... My presentation


Herning Folkeblad skrev en kort reklame (på side 2!) om mit foredrag hos Herning Biblioteket så jeg hvar meget spændt at se hvor mange mennesker kom!

Herning Folkeblad wrote a little ad about my talk at the library (actually on page 2!), so I was really excited to see how many would actually show up!


26 mennesker kom... ca 2/3 var Dansker og 1/3 var udlændinge. Jeg var meget chokeret at så mange dansker kom, men jeg fandt ud meget hurtigt at de faktisk var interessant for at høre om problems udlændinge har i Danmark og hvordan de kan hjælpe.... Forbløffende, ikke også?!

26 people came... and about 2/3 were Danes and the other 1/3 were foreigners. I was shocked that so many Danes came, but I quickly found out that they were actually interested to hear about the problems we, as foreigners, face and what they could do to help... Amazing, don't you think?!

Mit foredrag var lidt "interactive" og de var meget godt at deltage. Plus--efter jeg var færdig, kom mange op og snakkede mere med mig om deres egen oplevelser (som Dansker OG udlændinge). Jeg ønsker at jeg kunne vise min præsentation til jer...Men det er 64 minutter og sidder nu i min "iMovies" til jeg kan finde ud hvor at lave en podcast....Men jeg prøver...

My presentation was a little interactive at points and everyone was really good to participate! Plus, afterwards many of them stayed to talk with me about their thoughts on what I said as well as their own personal experiences (as either a Dane or a foreigner). I wish I could show all of you my presentation.... but I cannot figure out (YET!) how to convert my 64 minute iMovie to some kind of a video podcast..... But I will keep trying.

Jeg mødt så mange venlige udlændinge i tirsdags og jeg håber at de vil tilmelde International Society så de kan gøre "lesson #7"... lave et netværk i Danmark! (Ja, jeg er en lære... så mit foredrag var "7 Lessons to help the integration process become a little easier!")

I met so many nice foreigners on Tuesday night and I am hoping that I will see them again at an International Society event.... if they come this will mean that they are doing my "Lesson #7"....building your network in DK! (Yes, my presentation was made by a TEACHER!! So that means I had "7 Lessons to help the integration process become a little easier!")

En meget fedt ting som sket i tirsdags var da 2 danske damer gik op til mig og fortalte mig at de har læst om mig i Herning Folkeblad 3 gange... (Sept 2008, March 2010, og i tirsdags) og de kom for at høre om mine oplevelser og se hvis jeg er måske en god "match" til deres gruppe... "Soroptimist International" (Du kan læse her: http://www.soroptimist-danmark.dk/) Jeg var meget ydmyg med deres invitation men efter jeg kom hjem og læste om Soroptimist International og Soroptimist Danmark, blev jeg meget spændt at de har inviteret mig! Det er sponsoreret af FN og lyder ligesom en organisation som jeg vil MEGET gerne deltage i.

One really cool thing that happened Tuesday night was when 2 Danish ladies came up to me afterwards and told me about how they had read about me in the paper 3x.... (in Sept 08, March 10 and that day) and they had come tonight to hear my presentation and see if what they thought was true--if I would be a good match for their organization "Soroptimist International". (You can read about it here: http://www.soroptimistinternational.org/ ) I was humbled that they invited me, but after I came home and began to read about Soroptimist International and Soroptimist Denmark, I started getting more and more excited that they had asked! It is sponsored by the United Nations and sounds like the exact kind of group that I would VERY MUCH like to be a part of!

Jeg er meget taknemmelig for min chance at dele mine ideer om integration... Jeg håber lige at det ikke er den sidste gang. :-)

I am so thankful for the chance that I received to share my ideas about integration... I just hope that it will not be the last time.... :-)


4 comments:

LadyFi said...

Well done! I'm sure your talk gave a fair description of both sides: the good as well as the less good...

NotQuiteDanish said...

Good for you. That's a great initiative. And I'm impressed how many Danes came.

United Studies said...

That does sound like an interesting organization!

PiNG aka Patti said...

This is so cool - I just wish I could have been there to hear it. So yes, you need to get that movie converted. Ole may be able to figure that one out!